Makaron w sosie serowo-szpinakowym
Zatem, co potrzebujemy?
50dkg makaronu penne, (50p za 1kg)
puszkę siekanego szpinaku w wodzie (54p),
300ml mleka (48p-60p za litr),
jedna saszetka sosu serowego (36p),
jakiś tłuszcz do smażenie, w tym przypadku margaryna,
3 palniki, 2 patelnie i 1 garnek
Czas przygotowania: ok. 10-14min
Sposób przygotowania? gotować makaron przez ok 10min. Rozgrzać obydwie patelnie, na jednej rozpuścić odrobinę margaryny i podsmażyć szpinak. Na drugą wylać 300ml (szklankę) mleka po czym dodać zawartość saszetki z sosem serowym, następnie mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji.
Po ok. 10min odlać makaron, nałożyć na talerz. Sos zmieszać ze szpinakiem. Podawać na ciepło.
Tutaj urywa się nasz wspaniały kącik kucharski, niestety od poniedziałku zaczyna się nowy semestr, a w raz z nim cotygodniowe learning log'i, czyli 2-3 stronicowe sprawozdania z tego, co udało mi się nauczyć w ciągu ostatnich 7 dni. Hurra.
Gorące pozdrowienia dla zaśnieżonego Wrocławia. U nas 7-10C ;)
2 komentarze:
OSZUKIZM!
makaron na zdjęciu to nie penne tylko kokardki xP
bo to jest wariacja kucharsko-artystyczna! :D
Prześlij komentarz